sportsbriller og kontaktlinser

Værd at vide om briller til sport

Når det gælder briller til sport kan langt det meste lade sig gøre. En sportsbrille kan skræddersys, så den passer både til din yndlingssport og samtidig passer i din styrke. Du kan også få sportsbriller med flerstyrkeglas, så du f.eks. både kan se vejen frem og aflæse stopuret.

Styrke, farve, overflade
Du kan få glas med styrke til både buede stel og sportsbriller med ”clip-in”. Du kan også vælge blandt et stort udvalg af farver, effekter og overfladebehandlinger. F.eks. er glas med blålysdæmpning vigtige, når der er behov for, at detaljerne står helt klart.

En allroundløsning?
Dyrker du flere sportsgrene kan det være en løsning at vælge en allround brille, der kan bruges til flere aktiviteter, men du skal være opmærksom på, at f.eks. cykelbriller ikke egner sig til løb. Med wrap-around formen sidder glassene så tæt til ansigtet, at de dugger under løb. Spørg optikeren til råds.

Vigtige krav til sportsbriller
Sportsbrillen er også et værn mod insekter, støv, sne og andet, der ikke må komme i øjet. Derfor er størrelse, pasform og tilpasning vigtig. Sportsbriller fås derfor ofte i flere størrelser.  De bør være fremstillet af superfleksible materialer, der kan formes, så de passer perfekt til ansigtet.

Det er også vigtigt at de briller du bruger til sport sidder godt fast. Derfor har mange sportsbriller specialgummi ofte med riller, der klæber bedre, jo varmere du bliver.

Det vigtigste på brillen er glassene. Mange køber sportsbriller med flere typer glas f.eks. til solskin og til skyet vejr. Alternativt kan man vælge fotokromiske glas, der automatisk bliver mørkere, når lyset bliver skarpere.

Kontaktlinser
For mange kan kontaktlinser også være en god løsning. Så kan man i stedet uden problemer bruge de glas, der allerede sidder i sportsbriller. Læs mere om kontaktlinser her

Spørg din optiker
Når du går ind til din optiker kan du være sikker på, at få gode råd om både sportsbriller og sportsbriller med glas i din styrke. Her finder du et godt udvalg i briller til de mest populære sportsgrene og fritidsaktiviteter. Din optiker har adgang til et stort netværk af leverandører fx Adidas og Rodenstock, der kan levere specialglas til alle typer sportsbriller i din styrke.

Find butik

Find din lokale butik, som har varerne på lager!