• Du er her:
  • Solbriller
  • -
  • Solbriller til bilen

Skru op for køreglæden med gode solbriller

solbriller til mænd og kvinder

Solbriller, der hjælper i klart vejr og solskin

Det både anstrengende for øjnene og en svært ikke at blive blændet, når man kører med solen lige i øjnene.

Derfor er solbriller et vigtigt sikkerheds- og komfortudstyr til bilen. Med de rigtige solbriller mindskes risikoen for blænding og farlige situationer, og man bliver ikke træt i øjnene.

Glas, der dæmper det blå lys, er særligt velegnede til bilkørsel. Uden det blå lys træder kontrasterne tydeligere frem.

Solbriller, der hjælper i regn og tåge

Synet hæmmes ofte af både reflekteringer fra regnen og den våde forrude.  Især når det er tåget er det vanskeligt at se klart. Solbriller med polaroidglas er en god løsning i diset vejr eller i regnvejr, polarioid overfladen  mindsker de generende reflekteringer.

Til kørsel i tåge (og mørke) er briller med gule glas en god mulighed, f.eks. som fitovers, der dækker den almindelige brille.

”Solbriller”, der hjælper i mørke

Der sker tre til fire gange så mange ulykker ved kørsel om natten som om dagen. Mange -  særligt ældre – har problemer med dårligt mørkesyn. De kunstige lyskilder fra bil- og gadelygter blænder og nedsætter øjets kontrastfølsomhed og evne til at bedømme afstande. Hvis man døjer med et dårligt mørkesyn, kan en god brille i aften- og nattetimerne gøre en afgørende forskel i trafikken. Og lige som ved kørsel i tåge hjælper også briller med gule glas f.eks. som fitovers. De tages direkte over din eksisterende briller og lukker af for reflekser hele vejen rundt ved øjnene.  

k

Del indhold