Brille fitovers til kørsel i tusmørke

Gule glas gør en stor forskel

Synet er din vigtigste sans – også i trafikken

Når man bevæger sig i trafikken, får man 90% af de informationer, man bruger fra øjnene. Derfor er et godt syn vigtigt, både for ens egen sikkerhed og for sikkerheden for ens medtrafikanter.

Statistikkerne viser, at langt de fleste ulykker sker om aftenen eller natten, hvor sigtbarheden er nedsat og synet er på overarbejde.

 

Om dagen er reaktionstiden ca. 1 sekund. Den fordobles, når det er mørkt. Er synsevnen nedsat kan reaktionstiden både tre- og firdobles. Derfor er synet trafikanternes vigtigste ”sikkerhedsudstyr”. Det skal tjekkes hos optikeren på samme måde, som bilen skal tjekkes og holdes i god stand på værkstedet.

Kørsel i regn og tåge

På grund af de ulemper, som våde veje giver, skal man være ekstra opmærksom. Synet hæmmes af både reflekteringer fra regnen og den våde forrude.

Især når det er tåget, er det vanskeligt at se og her er det ofte lyset på bilen, der skal korrigeres. Man kan sjældent bruge fjernlyset i tåge, man bør bruge enten nærlys eller tågelys, hvis det er monteret på bilen.

Briller, der hjælper

Til kørsel i tåge (og mørke) er briller med gule glas en god mulighed, f.eks. som fitovers, der dækker den almindelige brille. Gult glas dæmper det blå lys, og er særligt velegnet til bilkørsel. Uden det blå lys træder kontrasterne tydeligere frem, og det giver både et klarere og mere afslappet syn.

                   

k

Del indhold

Find din nærmeste optiker her

Læs mere om trafiksyn 

i denne PDF folder:

 

Find butik

Find din lokale butik, som har varerne på lager!

No locations found